HAndleiding diy-HomepartyInleiding

Hartelijk dank dat je hebt gekozen voor onze DIY-HomeParty-kit! Met deze kit kun je zelf aan de slag om heerlijke frisco’s te maken, perfect voor een gezellige thuisactiviteit met vrienden en familie. Bij ons staat kwaliteit voorop: we gebruiken alleen de beste ingrediënten en materialen om ervoor te zorgen dat je frisco's niet alleen lekker zijn, maar ook prachtig om te zien.

Onze HomeParty-kit biedt je een unieke ervaring waarbij je kunt genieten van het maken en proeven van zelfgemaakte lekkernijen. Of je nu een feestje organiseert, een leuke activiteit voor de kinderen zoekt, of gewoon wilt genieten van een creatieve en culinaire tijd, deze kit is ideaal.

In deze handleiding vind je alle stappen die je nodig hebt om de kit gemakkelijk en succesvol te gebruiken. We hebben alles voor je klaargezet zodat je direct aan de slag kunt. Laat je creativiteit de vrije loop, experimenteer met verschillende smaken en toppings, en maak er een onvergetelijke ervaring van.

We wensen je veel plezier en vooral smakelijk genieten van je zelfgemaakte frisco’s!

WAT ZIT ER IN DE KIT?

Chocolade (2 x 3,5 kg in kleuren naar keuze): Witte, melk- of pure chocolade.

Bokalen met toppings (kies 3 soorten)
Marshmallow, discodip, Smarties, Smurf, meringue, chocoladestukjes, karamel, cuberdon, Crisp Pearl (zwart, gemengd, wit, karamel), Amarettikoekjes, speculoos, Oreo’s, hazelnoot, amandel, kokos, Brésilienne, walnoten.
(Extra topping mogelijk)

Frisco’s: Individueel verpakt.

Chocoladesmeltbakken

Lepels voor toppings en chocolade (5)

Potten om chocolade te smelten (2) + roerlepels (2)

Kartonnen presenteerbakjes voor de afgewerkte frisco’s

HOE GEBRUIK JE DE KIT


Chocolade smelten met de mengkommen: Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit in stappen van 1 minuut en roer tussendoor goed door totdat alles volledig gesmolten is. Giet de gesmolten chocolade vervolgens in de bakjes van de Bain-Marie.

Bain-Marie: Deze werkt op hete lucht om de chocolade warm te houden. Stel de thermostaat in volgens de aangegeven stand om te voorkomen dat de chocolade te warm wordt of verbrandt.
Gebruik geen water in dit apparaat.

Topping-/Snoepbokalen: Gebruik de meegeleverde toppings om de frisco’s na het dippen in de chocolade te versieren.
Tip: Gebruik de bijgeleverde potjes om de toppings in te doen. Dit maakt het gemakkelijk om de toppings gelijkmatig over de gedipte frisco’s te strooien.

Papieren Friscobakjes: Leg de gedipte frisco’s in deze bakjes en versier ze met de toppings. Tip: strooi eerst een beetje toppings in het lege bakje om te voorkomen dat de frisco aan het bakje blijft kleven.

WAARBORG en

AFSPRAKEN

Alle materialen kunnen worden afgehaald in onze winkel in Ronse (Peperstraat 33). We stellen de materialen zorgvuldig samen zodat je optimaal kunt genieten van onze kit. We verwachten dat klanten respectvol omgaan met het gehuurde materiaal. Naast de huurprijs betaal je een waarborg van 150 euro voor de chocolademachines en materialen. Deze waarborg wordt gebruikt om eventuele schade of verlies van het materiaal te vergoeden. Hieronder vind je meer details over onze waarborg- en huuraanpak:

Huurwaarborg: De huurwaarborg bedraagt 150 euro en dient ter plaatse betaald te worden wanneer je de materialen afhaalt. Deze waarborg krijg je terug als alle materialen in goede staat worden teruggebracht.

Schade en verlies: In geval van schade aan of verlies van het gehuurde materiaal wordt de waarborg (of een deel ervan) ingehouden om de kosten te dekken. Onder schade verstaan we ernstige beschadiging of bevuiling van het materiaal, waardoor het niet meer verhuurd kan worden.

Inspectie bij terugbrengen: Bij het terugbrengen van de materialen worden deze geïnspecteerd. Indien alles in goede staat verkeert, wordt de volledige waarborg terugbetaald.

Schoonmaak: We verwachten dat alle materialen schoon en netjes worden teruggebracht. Indien de materialen niet schoon zijn, kan er een schoonmaakkost in rekening worden gebracht.

AFHALEN EN

TERUGBRENGEN

Het ophalen en retourneren van de materialen wordt geregeld op basis van een vooraf afgesproken tijdstip. Klanten dienen de materialen zelf op te halen en terug te brengen naar onze winkel in Ronse (Peperstraat 33). We staan open voor flexibele planning en kunnen samen een geschikt moment afspreken dat voor jou het beste uitkomt.

Voor het transport van de frisco’s, bieden we een thermobox aan om ervoor te zorgen dat alles vers en op de juiste temperatuur blijft tijdens het vervoer.

Bij het retourneren van de materialen verwachten we dat alles schoon en netjes wordt ingeleverd. Mocht er toch sprake zijn van enige vervuiling, rekenen we op de vriendelijke medewerking van onze klanten om de materialen schoon te maken voordat ze worden geretourneerd. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze volgende klanten ook kunnen genieten van een onberispelijke ervaring.

NIET INBEGREPEN

Naast de materialen die zijn opgenomen in onze DIY-HomeParty-kit, zijn er enkele items die niet zijn inbegrepen en die je mogelijk apart moet regelen. Enkele voorbeelden zijn:

Verlengsnoeren: Zorg zelf voor de benodigde verlengsnoeren om de apparatuur aan te sluiten. We raden aan om te controleren of de snoeren lang genoeg zijn voor je gebruiksomgeving.

Diepvriezer: Hoewel we zorgen voor de thermobox om diepgevroren producten tijdens het transport te behouden, dien je zelf te zorgen voor een diepvriezer om de frisco’s op te slaan voordat ze worden geserveerd.

Servetten: Het is handig om servetten bij de hand te hebben tijdens het genieten van je zelfgemaakte frisco’s. Zorg zelf voor deze kleine, maar essentiële toevoeging om je feest compleet te maken.

Zorg ervoor dat je deze benodigdheden bij de hand hebt voordat je aan je DIY-homeparty begint, zodat je alles hebt wat je nodig hebt voor een geslaagd evenement.

OVERSCHOTTEN

Bij het gebruik van onze DIY-HomeParty-kit kan het voorkomen dat je wat extra chocolade, toppings of frisco’s overhoudt.

Geen zorgen! Je mag deze overschotten houden en gebruiken zoals je wilt. Of je nu nog wat extra frisco’s wilt maken voor later of de overgebleven chocolade wilt gebruiken voor andere creatieve recepten, de keuze is aan jou. Geniet van het plezier van het maken van je eigen lekkernijen en maak optimaal gebruik van alle ingrediënten die bij de kit zijn inbegrepen.